'' Kafesinden kaçmış birer kartal gibi, hiç yorulmamış ve aç kurtlar gibi, amansız bir Sayan dağı fırtınası gibi geldiler üstümüze prensim. Son askeriniz de orada can verdiğinde ve son bayrak da toprağa düştüğünde, onlar hiç arkalarına bakmadan ve sanki hiç savaşmamış gibi sürdüler atlarını bozkıra. Prensim soruyorsunuz nasıl durdurabiliriz diye? Efendim, onlar (TÜRKLER) durdurulamazlar."
(Çinli komutan Ho-Tsun'un Çin prensine hitaben yazdığı mektuptan alıntı)

“Bismillah ve ali berekatü Resulullah, Kabza, Cebrail Aleyhisselâm eliyle Hak Teala'nın emriyle, cennetten çıkıp, evvela Âdem Aleyhisselam'a verildi, ondan sonra, Sultan-ı Enbiya, Peygamber Efendimize verildi. Onun izni şerifiyle Sâd Bin Ebî Vakkas pirimiz oldu. Ondan, sahabe birbirine verdi, oradan ustalar aldı, benim ustam da bana emanet etti, ben de emaneti sana teslim eyledim. Fîsebilillah, niyet edip gaza niyetine ok at, talip olan kabza aşıkına bu minval üzere, hayır ve dua ile teslim edersin.” ( küçük kabza merasimi duası )


11 Ağustos 2009 Salı

Tokat' ta Geleneksel Okçuluk Yayılıyor

Benimde üyesi olduğum ama etkinliklere yoğunluğumdan dolayı katılamadığım Kemankeş gurubu üyelerinden; Dr. Y.Metin AKSOY ve Necmettin ÇINAR Tokat' ta geleneksel okçuluk atışları yaptılar. Gelenksel yay ve ok yapım sanatını yaşatmaya çalışan gurup üyeleri, zaman zaman yurt içinde ve dışında ok atış etkinliklerine katılıyorlar.

- Çamlibel_Menzili_Yeniden_Açıldı ( TOKAT ) ... >>>














-

-

-Yorumlar :

Adsız dedi ki...
Tokatlı arkadaşlardan rekor bekliyoruz..kolay gelsin.. :)
18 Ağustos 2009 Salı 00:30
Kepâdekeş dedi ki...
Abi sürekli takip ediyorum. İnşallah hedeflerinize ulaşırsınız. Fotoğraflar ve yorumları güzel olmuş:) Bende yavaş yavaş alet edavat toplamaya başladım. Yakında kapınızı çalacağım ona göre:)
18 Ağustos 2009 Salı 16:26
Adsız dedi ki...
okçumetin hocamızı ve necmettin abimizi kutluyorum.bu geleneği yeniden başlattıkları iiçin.zaman zaman bende osmanlı yayıyla atıs yapıyorum.osmanlının büyük askerlerini her zaman minnetle anıyoruz.
24 Ağustos 2009 Pazartesi 20:13
serkan vural dedi ki...
Osmanlı okculugunu sayenızde ogrendım.yay yapım asamalarını gordum ve sımdıde menzıle atıs basladı.Sayın hocamı kutluyorum.Ata sporumuza bende baslamayı cok ıstıyorum.Ramazan sonunda Kocaeline gidip Sayın Rıdvan Hocadan kısa da olsa ders alıcam.Biraz kendimi geliştirdikten sonrada ozlemını cektigim Osmanlı okculuguna baslamak en buyuk dilegim.(tabiki menzil atmak cok ısterim).Insallah yolumuz bır gun kesisir ve sızlerle tanısmak serefıne nail olurum.Serkan VuralVeteriner HekimAyvalık
25 Ağustos 2009 Salı 14:45