'' Kafesinden kaçmış birer kartal gibi, hiç yorulmamış ve aç kurtlar gibi, amansız bir Sayan dağı fırtınası gibi geldiler üstümüze prensim. Son askeriniz de orada can verdiğinde ve son bayrak da toprağa düştüğünde, onlar hiç arkalarına bakmadan ve sanki hiç savaşmamış gibi sürdüler atlarını bozkıra. Prensim soruyorsunuz nasıl durdurabiliriz diye? Efendim, onlar (TÜRKLER) durdurulamazlar."
(Çinli komutan Ho-Tsun'un Çin prensine hitaben yazdığı mektuptan alıntı)

“Bismillah ve ali berekatü Resulullah, Kabza, Cebrail Aleyhisselâm eliyle Hak Teala'nın emriyle, cennetten çıkıp, evvela Âdem Aleyhisselam'a verildi, ondan sonra, Sultan-ı Enbiya, Peygamber Efendimize verildi. Onun izni şerifiyle Sâd Bin Ebî Vakkas pirimiz oldu. Ondan, sahabe birbirine verdi, oradan ustalar aldı, benim ustam da bana emanet etti, ben de emaneti sana teslim eyledim. Fîsebilillah, niyet edip gaza niyetine ok at, talip olan kabza aşıkına bu minval üzere, hayır ve dua ile teslim edersin.” ( küçük kabza merasimi duası )


25 Kasım 2010 Perşembe

'' Türk Okçuluğu '' Konulu Konferans 22.11.2010 Tarihinde, Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsünde Gerçekleştirildi

22 Kasım 2010 tarihinde Haliç Üniversitesi B.E.S.Y.O. bölümü olarak Mecidiyeköy kampsü konferans salonunda düzenli olarak yaptığımız çalışmalardan 6.sı Türk Okçuluğu konulu seminerimiz ile ilgi toplanmıştır.

Sn Adnan Mehel ve Sn cemal Hünal’ı davet ettiğimiz konferansımıza sn. Cemal Hünal çekim ve toplantıları sebebiyle katılamamış. Özür mesajlarını iletmiştir.
Oldukça keyifli ve akıcı konuşmalarıyla bizleri zaman zaman tarihimizin 4000 yıllık geçmişine götüren ,zaman zaman ok ve yayın icadı m.ö. yıllara alıp götüren, oradan günümüze maalesef ilgisizlikten ve duyarsızlıktan kaldırım taşı olmuş nişan taşlarını ,ok meydanının tarihçesini ,bir yay yapımının zahmetli çileli ve sabırlı yapımını anlatan Türk okçuluğuna sahip çıkmamız gerektiğini öğrencilerimizle paylaşan ok ve yay sevdalısı sn. Adnan Mehel’e teşekkürlerimizi iletiriz.

Katılımın oldukça fazla olduğunu gözlemlediğimiz bu konferansa üniversitemiz kampüsünden birçok farklı bölümden ilgisi olan öğrenci katılmıştır. Binicilik ve okçuluk derslerinin aktif olarak yapıldığı Haliç Üniversitesinin okçuluk konulu daha birçok seminere ev sahipliği yapacağı görüşündeyim. Seminerimiz sonunda katılımcılara okulumuz adına sertifika verilmiştir.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU’NDA ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ,SPOR YÖNETİCİLİĞİ VE REKREASYON BÖLÜMÜ OLARAK 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TOPLAM 38 ÖĞRENCİ BİREYSEL SPORLAR SEÇMELİ DERS OLARAK OKÇULUK SPORUNU SEÇMİŞTİR.

Öğr. Gör. AYSEL AKÇETİN(BABAGÜR)